Nu är det jul igen, och nu är det jul igen…

Vare sig man vill eller inte, så lackar det mot jul – alla affärer har dukat upp sina julpynt och överallt runt om mig tjuvstartar människor genom att dricka glögg och julmust, äta pepparkakor och nynna julsånger (hädare!). Det enda jag fuskat med har varit julklapparna, jag har varit förberedd i sisådär två månader. Jag vet, jag är sjuk, men det är så SKÖNT att vara klar med alla presenter! Det innebär att jag kan ägna hela advent åt att fokusera på att mysa och ta det lugnt, pyssla och pynta, leka i snön och åka skidor (snälla snälla snälla låt det bli en vinter som förra året).

Eftersom jag inte här kan avslöja vad jag har köpt åt mina nära och kära, får jag istället visa litet annat smått och gott!

HM har lite julpynt i sin webshop, och som förväntat dukar de upp lite annorlunda pynt. Supersköna servettringar i form av rosetter i stål (kanske kan använda dem till nåt annat, jag menar hur ofta får man användning för såna) samt kitschiga julkulor (julbollar kanske är ett bättre ord här) i chockrosa päls.

Två av mina absoluta favoritsajter är bluebox och inreda, där man hittar coola prylar till hemmet (och annat!).

På inreda finns de coola svamplamporna, kanske en julklapp till de minsta i familjen? Eller de helt vansinnigt fina änglaspelen med de älskade bokmärkena från när man var liten? Liten och liten, jag har fortfarande ett gäng av dem instoppade i en pärm i bokhyllan… 🙂

Litet Änglaspel Ängel med färgade Vingar Bokmärke, PlutoLitet Änglaspel Ängel på Moln Bokmärke, PlutoLitet Änglaspel Tomte Bokmärke, Pluto

Där finns också julkulor i form av en babuschka eller små cupcakes, samt nummerskyltar inför advent (knyt dem runt ett blockljus för en adventsstake som håller längre).

Julkula Matroschka, Röd/guld/turkosJulkula Cup CakeAdventssiffror 1-2-3-4 Röda, Madam Stoltz

Hos bluebox hittar man söta julfigurer från Alessi, bl.a. en julkrubba, the hug tree, de tre visa männen, söta får samt the christmas cowboy (favorit!).

Nu har italienska Alessi gjort en nytolkning på julkrubban för oss som gärna vill ha lite tradition men inte kan, eller vill, passa in en gammaldags julkrubba i det modera hemmet.  Ett härligt klotformat stall med söta minifigurer ingår. Allt i porslin. Verkligen något att spara och ta fram år efter år!  Yttermått på den lilla julkrubban är 16 cm x 13 cm, höjd 13.5 cm. Presepe heter setet.... Klicka för att fortsätta!Ett tillskott till serien med roliga juldekorationer från italienska Alessi!  En söt liten snögubbe som kramar en gran! Gå in på länken nedan och hitta dina favoriter! Figuren är tillverkad av porslin och vackert handdekorerad.  Figuren är liten, ca 9 x 7 cm på högsta/bredaste stället. Design: Massimo Giacon.  Se fler julfigurer och annat skoj från Alessi. Klicka för att fortsätta!De små vise männen är tillverkade i porslin och vackert handdekorerade. De är en del i en serie med söta juldekorationer från italienska Alessi. Gå in på länken nedan och hitta dina favoriter! Där hittar du bl.a. en julkrubba som dessa tre små visa män passar väldigt bra tillsammans med!   Varje figur är 4.8 cm hög och har en diameter på ca 3 cm. Alla tre ingår i setet. Design: Massimo Giacon. ... Klicka för att fortsätta!De pyttesmå fåren är tillverkade i porslin och vackert handdekorerade. De är en del i en serie med söta juldekorationer från italienska Alessi.  Gå in på länken nedan och hitta dina favoriter! Där hittar du bl.a. en julkrubba som dessa små får passar väldigt bra till! Tillverkade av porslin och vackert handdekorerade.  Dessa får är både söta och små, endast 3.8 cm långa och 2.3 cm breda. Design:... Klicka för att fortsätta!Ett av Alessis bidrag till julen, betydligt charmigare och mer kreativt är de vanliga julsakerna man ser år efter år i olika hem. Varför inte modernisera julpyntandet med hjälp av den här charmiga rodeo-tomten?   8 cm x 4 cm - höjd 11 cm.  Se fler julfigurer och annat skoj från Alessi. Klicka för att fortsätta!

Hos ellos finns de fina zinkaskarna och en stickad julgris som kan få extraknäcka som kudde i min soffa om han vill.

Bjällerklang, bjällerklang…

Annonser
Det här inlägget postades i inredning, Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s